Подагра и ароматерапия

Подагра и етерични масла

Етеричните масла внасят хармония и чувственост в живота ни.

Уханията им ни успокояват, стимулират и дори “омайват”.

Ароматерапията придружена с масаж, се прилага в помощ на скованост в мускулите, кожни раздразнения, главоболие, проблеми със сексуалната функция, нарушения на съня, стресови и страхови състояния, депресия и други

Лайката и лавандулата потискат възпалителните процеси при подагра,

а хвойновите шишарки и кипарисът намаляват отоците на ставите.

Загряващите свойства на черния пипер и майораната отпускат мускулите и облекчават болката.

Благородната лайка и маслото от чаено дърво (от листата и клоните) донякъде успокояват силната болка. *През първите 20 седмици от бременността не се препоръчва употребата на масло от чаено дърво и кипарисово масло, а по време на цялата бременност следва да се избягва хвойната.

■ Вземете гореща ароматизирана вана. Добавете към водата 2 капки лавандулово масло, а при болки по 2 капки масло от чаено дърво или лайка по избор.

■ Направете загряващ компрес, като разтворите в съд с топла вода 2 капки лавандулово масло и 2 капки хвойна. Оберете с парче плат от повърхността масления слой и наложете върху засегнатата става. Покрийте с хавлиена кърпа, най-отгоре поставете термофор и оставете да подейства за 30 минути.

■ Пригответе си масажно олио, като смесите 10 чаени лъжички зехтин или масло от жожоба с 5 капки лавандулово масло и по 2 капки от следните масла: хвойна, черен пипер и лайка. Мажете всекидневно засегнатите стави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

pH баланс


This will close in 30 seconds