Заболявания причинени от висока киселинност

заболявания причинени от от повишената киселинност

В зависимост от нашата наследственост и от нашия стил на живот високите нива на киселинност създават предпоставка за развитието на някои хронични болести.

Подагра

Прекомерното количество пикочна киселина кристализира и се натрупва в ставите. Обикновено това става в стъпалата и в пръстите на краката, но може да повлияе и на други зони, включително на лактите, ръцете и ушите.
Рискът от развитие на подагра е висок, ако бъбреците не са способни да обработят прекомерния приток на пикочна киселина.

Артрит

Натрупването на киселинни отпадъци във и около ставите води до тяхното раздразване и възпаление. Рискът от развитие на артрит се увеличава особено когато отделянето на пикочна киселина се дължи на консумация
на месо, на стрес и на лекарства.

Остеоартрит

Натрупването на киселинни отпадъци в хрущялите води до тяхната дегенерация. Колкото повече киселини се отлагат в хрущялите, толкова побърз е дегенеративният процес.

Камъни в бъбреците

Ако киселинните отпадъци не могат да бъдат изхвърлени незабавно от бъбреците, организмът образува с тях калциеви или магнезиеви съединения. Камъните в бъбреците не са резултат от прекомерното количество калций, а от прекомерните нива на пикочна киселина и оксалова киселина.

Остеопороза

Ако организмът изпитва недостиг на някой алкален минерал, той изтегля калция от костите, за да неутрализира киселинните отпадъци. В резултат от това плътността на костите намалява, което пък води до остеопороза.

Високо кръвно налягане

Наличието на киселинни отпадъци в кръвта причинява сгъстяване на кръвта, поради което сърцето трябва да работи повече, за да пренася кислорода и хранителните вещества до органите. Повишената киселинност
може да доведе до постоянно увеличение на кръвното налягане.

Фибромиалгия

Киселинните отпадъци, които се натрупват в по-дълбоко разположените в тялото мускули и в съединителната тъкан, са причина за появата на ревматични заболявания на меките тъкани. Това състояние се нарича фибромиалгия. То причинява проблеми като хронична мускулна болка, умора и липса на енергия.

Диабет

Процесът на производство на инсулин може да бъде нарушен, ако киселинните отпадъци се натрупат около панкреаса. Намаленото производство на инсулин води до постоянно увеличение на нивата на кръвната захар

Псориазис и екземи

Кожата е най-големият отделителен орган на организма и тя отделя киселинните отпадъци. Натрупването на киселинни отпадъци може да намали pH-нивото на кожата до такава степен, че могат да се развият
хронични кожни заболявания, като например екземи и псориазис.

Симптоми на менопауза

Жените отделят големи количества киселинни отпадъци по време на своята менструация. След менопаузата жените загубват това свое „предимство” и следователно също като мъжете трябва да отделят киселинните отпадъци по други метаболитни пътища. Жените често развиват хронични проблеми веднага след настъпване на менопаузата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

pH баланс


This will close in 30 seconds