Ако имате подагра, добре знаете колко болезнени усещания предивзиква това тя. Това заболяване представлява възпаление в ставите, причинено от кристали на пикочната киселина.

Веднага щом отидете при лекар с тези оплаквания, ще получите лекарство и домашно лечение. Целта на повечето изписвани лекарства е да се намали количеството на пикочната киселина в организма и да се спре възпалението, но тези средства имат много странични ефекти и доста хора преустановяват сами приема им, смятайки ги за вредни и недостатъчно ефективни.

Трябва ли да продължа да приемам лекарства до края на живота си?

Отговорът на този въпрос е кратък и прост: НЕ

Каква е алтернативата?

Намаляване на киселинността в организма. Първата стъпка, която можете да предприемете, е да промените начина си на хранене - това наистина работи. Опитайте се да избягвате богата на пурин храна - яжте колкото е възможно по-малко пакетирана храна, а повече пресни продукти. Ограничете пиенето на кафе, черен чай, безалкохолни и алкохолни напитки - тези продукти повишават киселинността в нашия организъм, а това е предпоставката за ставно възпаление.

Спазването на диета, обаче, често не е достатъчно за да се избегнат простъпите на подагра. Пикочната киселина в кръвта и натрпването на кристали на пикочната киселина в ставите понякога се причиняват от фактори като стрес и прием на медикаменти. В тялото могат да се съдържат киселинни отпадъци, които ествествените функции на организма не могат да изведат - тогава се нуждаем от допълнителна помощ.

По естествен начин

За да подпомогнем тялото си при разграждането на кристалите на пикочната киселина, не винаги е необходимо да приемаме лекарства. Това може да стане по естествен начин с използването на специални добавки, като например алкални капки или таблетки, които увеличават съдържанието на натриев бикарбонат в организма, с помощта на който кристалите на пикочната киселина се неутрализират и изхвърлят. Изхвърлянето може да се увеличи и с пиенето на специален билков чай за намаляване на киселинността, тъй като правилната билкова комбинация разтваря остатъците от пикочната киселина в тяло ни. Това са много ефективни и естествени начини за премахване на излишъка от киселини, което води до избягване на подагрените пристъпи

 

Историята на Атанас
Казвам се Атанас, 54-годишен счетоводител съм. Болестта подагра ми беше напълно неизвестна допреди 6 години, докато лявото стъпало не започна да ме боли без видима причина. Аз обичам да тичам по три пъти в седмицата…. прочети повече