Съвети при борбата с болестта подагра

Препоръки и съвети при болни от подагрена болест

Болните от подагра за да не изпитват нетърпими болки в ставите, е нужно да изпълняват някои съвети и препоръки.

  • Ограничавайте непривичните натоварвания на ставите, особено ако вече са болни. Не допускайте преохлаждане, то е вредно не само за ставите.
  • Поддържайте нормално телесно тегло, спазвайте диета, особено внимание обръщайте на количеството алкохол, мазни и богати на пурини храни, които консумирате, пийте повече течности, за да осигурите по-добро разтваряне на солите на пикочната киселина.
  • Старайте се да се пазите от стрес, да приемате по-леко ставащото около вас. Специалистите твърдят, че при лечението на подаграта важен елемент е осигуряването на нормална работа на сърдечно-съдовата система.

Голямо значение имат физическите натоварвания

Болният от подагра не бива да се залежава или да се заседява,

от това болестта само ще прогресира. Трябва повече да ходите пеша, това оказва благотворно влияние на общото състояние на организма и на дейността на сърдечно-съдовата и нервната система.

Доказано е, че при подагра са полезни умерените физически натоварвания.

Мускулната работа допринася за разширяването на кръвоносните съдове, следователно за за подобряване на кръвообращението и обмяната на веществата.

При отказ от такива занимания негативните обменни процеси, които протичат в поразените стави, се ускоряват.
бавно, в ставите се отлагат соли. Сравнете болната става с механизъм: неработещият шарнир клеясва, става много трудно да бъде преместен от мястото си. Органът или ставата, която човек не използва и от която не изисква пълна отдаденост, се подлага на регресивно развитие. Колкото по-силно изразен е регресът, толкова по-силни болки ще възникнат в крайна сметка.

Помнете, че лечебното въздействие на физкултурата се усилва, ако провеждате заниманията си на чист въздух.

Нашите препоръки за по лек и здравословен живот

• по време на пристъп дръжте повдигната и в покой поразената става;

• ако степента на болезненост на ставата е такава, че не позволява допир до нея, наложете на областта пакет с лед за 10 минути;

• пийте билкови чайове, Чаят Alka® Tea съдържа целия спектър от елементи необходими за оптимално алкализиране на тялото. Alka® Tea е специално подбрана комбинация от 52 различни видове билки, за изчистване на тялото от излишната киселина.;

• подаграта винаги възниква на предварително травмирана става, затова пазете болното място от всякакви въздействия; не носете тесни обувки.

Потвърдени с изследвания данни сочат, че положителните промени в начина на живот (намаляване на наднорменото тегло и ограничаване употребата на алкохол) имат профилактичен ефект и предотвратяват развитието на подагра при хора, които имат генетично предразположение към нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

pH баланс


This will close in 30 seconds