Подагра и мед

Ползите от меда при диета за подагра

Ползите от пчелния мед при диета за подагра

Медът се използва от хиляди години в аюрведичната медицина, а също така е ключова съставка в над 600 лекарства в древните индуистки текстове.

Дори древните египтяни са използвали лечебните свойства на меда в почти всички свои лекарства.

Медът е мощен антиоксидант, има антибактериални свойства, антивирусен и противогъбичен и е много хранителен.

Той е естествен мултивитамин, тъй като съдържа В1, В2, В3, В5, В6, С, магнезий, калий, калций, натрий, цинк, желязо, сяра и фосфат. Това е едно от най-лечебните вещества на планетата земя!

Полезните свойства на меда могат да бъдат открити само в суров мед, който е непастьоризиран.

Ако медът е бил пастьоризиран (топлинно обработен) се убиват полезните компоненти в меда, така че не забравяйте да прочетете внимателно етикета.

Като общо правило, колкото по-тъмен е медът, толкова по-здравословен е той. Голяма част от пастьоризирания мед също премахва прашеца.

Суровият мед е най-добрият естествен подсладител, който може да се използва за страдащите от подагра, който е със среден гликемичен индекс 30-40, поставяйки го в долния край на гликемичния обхват.

Разбира се, ако ядете големи количества мед, ще предизвикате повишаване на кръвната захар. Медът няма високо съдържание на пурини, така че консумацията му в малки количества няма да предизвика атаки на подагра.  Но ако искате да изберете подсладител, суровият мед е най-подходящ при страдащите от подагра.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

pH баланс


This will close in 30 seconds