Защо високото ниво на киселини в организма ни разболява?

повишената киселинност, обяснява как тя може да повлияе на нашето здраве, и ни дава съвети: какво можем да направим, за да намалим киселинността в организма си.

Малко известно е, че всяка форма на заболяване може да е причинена от прекомерното ниво на киселини в организма.

Днес ще направим кратко описание на последиците от повишената киселинност, и как тя може да повлияе на нашето здраве, и ни дава съвети: какво можем да направим, за да намалим киселинността в организма си.

Храненето, стресът, лекарствата и прекомерното напрягане на мускулите могат да доведат до производството на киселинни отпадъци след обмяната на веществата.

Нашият организъм трябва да се освободи от тези отпадъци, за да може да запази съотношението киселинност-алкалност в кръвта на постоянно ниво. Примери за киселинни отпадъци са пикочната киселина, млечната киселина, мастните киселини, оцетната киселина, танините и оксаловата
киселина.
Съвременният начин на хранене, който включва големи количества животински белтъчини, захари, мазнини, алкохол, кафе и безалкохолни напитки, както и нашият нередовен и често пъти стресово натоварен
стил на живот водят до производството на голямо количество киселинни отпадъци в организма ни.
Тъй като нашият организъм не е в състояние да изхвърли или да неутрализира всички тези отпадъци, киселините се натрупват в различни части на тялото ни.

Натрупванията на киселини в ставите, в съединителната тъкан, в мускулите и в кръвоносните съдове бързо се увеличават, особено при хора над 40 години, и телата ни стават все по-кисели!

Тогава, в зависимост от това в кои части на тялото се образуват натрупванията на киселини, могат да възникнат широка гама от заболявания и неразположения. Тук се отнасят болките в мускулите, ставните
болки, умората, оплакванията от проблеми с кожата, гъбичните инфекции и възпаленията.
При хора с предразположеност към такива състояния, като следваща фаза могат да се развият хронични нарушения в обмяната на веществата, като например остеоартрит, подагра, високо кръвно налягане, фибромиалгия, повишени нива на холестерола и остеопороза.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

pH баланс


This will close in 30 seconds