Подагра и артрит

подагра и артрит

Може ли човек сам да определи дали подаграта е причина за артрит?

За да определим дали подаграта е причина за артрита или не, трябва да отговорим на няколко въпроса от предлагания тест. И така напише до всеки въпрос отговор да или не.
1. Имали сте пристъп на болка повече от един път досега.

2. Болката е била най-силна в първия ден на пристъпа.

3. Цветът на кожата над ставата е бил най-променен в първия ден на пристъпа.

4. Кожата над болната става е била синкаво яркочервеникава.

5. Боледувала е само една става (на единия крак или на двата — няма значение).

6. По време на пристъпа ви е боляла ставата там, където палецът на крака се съединява със стъпалото.

7. Три дни преди пристъпа рязко се е променило настроението ви – започнали сте бързо да се дразнна седмица съвсем сте забравили, че сте имали пристъп, защото болката и почервеняването са изчезнали.

9. Изследването на урината е показало наличието на урати в нея.

Ако сте отговорили на 5 въпроса с да, значи сте имали пристъп на подагра. Тази диагноза може да се потвърди с изследвания и рентгенови снимки.

Най-ефективният начин, да посетите сайта на Alka.bg и ще намерите множество добавки, позволяващи да се възстанови балансът на пикочната киселина в организма, като се използват природни лекарствени средства.

Всички те са нетоксични, човек може лесно да се запаси с тях, приятни са на вкус и освен че стабилизират обмяната, действат профилактично и лечебно върху развитието на други заболявания.

Не е необходимо да се напомня, че всяко лечение, което ще приложите, ще бъде ефективно само ако спазвате диета – месни и рибни продукти не повече от 2 пъти на седмица, при което храните, съдържащи повишено количество пикочна киселина (вече ги изброихме), трябва съвършено да се изключат от менюто. Това се отнася и до алкохола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

pH баланс


This will close in 30 seconds