Ябълков оцет и подагра

ябълков оцет и подагра

Лечение на подагра с ябълков оцет

В тази статия ние ще разгледаме това домашо приготвена течност изпозлвана като лекарство и обсъждана във всички здравни форуми и сайтове използвано като лекарство за лечение на диабет, отслабване, кръвно налягане, акне, пърхот и разбира се подагра.

Ябълковият оцет се използва от хиляди години в различни области –  мощен пречистващ и лечебен елексир, който представлява естествен антибиотик и антисептично средство, борещо се с микробите и бактериите — допринасящо за постигане на по-здравословен, поенергичен и по-дълъг живот!

Христофор Колумб и екипажът му по време на пътешествието за откриване на Америка през 1492 година са носели бурета с ябълков оцет за предпазване от скорбут, а през Американската гражданска война  е служел за дезинфекция и заздравяване на раните им.

Многостранното действие на ябълковия оцет като мощно средство за прочистване на тялото е легендарно.

  • за лечение на много заболявания, включително и в помощ на страдащите от подагра
  • за подправка и консервант
  • за ароматизиране и лечебни цели
  • дезодорант
  • лечебен тоник
  • пазител на младостта

Ябълковият оцет има много приложения и страдащите от заболяването подагра е необходимо да го включат в своята диета.

Ябълковият оцет притежава доказани здравословни качества

Ябълковият оцет е пълен с хранителни вещества като калий, който помага за премахване на токсините и излишната вода, желязо, калций и аминокиселини, които намаляват натрупването на токсини и служат като антибиотици.

Натуралният (недестилиран), органичен, суров ябълков оцет се приготвя от пресни, раздробени ябълки, които се оставят да узреят
естествено в дървени бъчви, тъй като дървото подпомага естествената ферментация.

Натуралният ябълков оцет трябва да е с наситен кафеникав цвят и ако се държи срещу светлината, могат да се видят малки частици, подобни на паяжина – вещества, които наричаме вълшебната „пяна“ .

Понякога „пяната“ се утаява на дъното на бутилката, когато оцетът отлежи повече. Той не се нуждае от съхраняване в хладилник. Можете да си запазите от „пяната“ и да я използвате за обработване на други натурални видове оцет.

Когато помиришете натурален ябълков оцет, вие усещате остра миризма, а понякога, когато е много узрял, предизвиква щипане в устата и парене в очите – това са естествени и добри признаци.

Основната съставка, за която се смята, че е най-ефективна при помощната диета при подагра на оцетната киселина. Това, което се случва е, че оцетната киселина се превръща в алкална в тялото, оформяйки балансирана среда на рН , която намалява пристъпите на  подагра, докато с рН баланс, който е кисел, може да предизвика пристъпи на  подагра,

Пиенето на ябълков оцет разгражда кристалите на пикочната киселина и ги предпазва от реформиране в ставите, като подпомага на кръвообращението и действа на пречистването  на организма.

Той намалява възпалението и подуването на ставите, което позволява по-добра гъвкавост на ставите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

pH баланс


This will close in 30 seconds